Inspiratie

Awards? Doen! Het levert waardevolle publiciteit op

Als ondernemer heb je het vaak al druk genoeg met de dagelijkse groei van je bedrijf. Afspraak hier, telefoontje daar, een volle mailbox. Kortom: je werkdag is snel gevuld. Je inschrijven voor een award is waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt. Toch is het geen gek idee. Waarom? Dat vertellen we je in deze blog.

Ontdek je sterktes en zwaktes

Voor de meeste awards vul je een aanvraagformulier in. Dit is een uitgelezen kans om weer even kritisch naar je bedrijf te kijken. Zit je nog op het juiste spoor richting je vooraf gestelde doelen of ben je daar te veel van afgeweken? Haal je voldoende opdrachten binnen vanuit bestaande en/of nieuwe klanten? En waar bereik je laatstgenoemde doelgroep? Is er nog vraag in de markt of moet je je misschien verdiepen in een andere markt? Het meedoen (lees: verbeteren) is uiteindelijk belangrijker dan het winnen. 

Creëer vertrouwen bij (potentiële) klanten

Als bedrijf word je niet zomaar genomineerd voor een award. In principe heb je niets te verliezen. Als je de award wint, krijg je veel aandacht. Als je ‘m niet wint is dat wellicht vervelend, maar het brengt geen negatieve gevolgen met zich mee. Überhaupt al genomineerd zijn, geeft vertrouwen aan (potentiële) klanten. Daarmee heb je een streepje voor op je concurrenten. 

Maak ambassadeurs van je collega’s

Niet alleen voor klanten, maar ook binnen het team kan een nominatie of zelfs winst voor een positieve verandering zorgen. Het is immers een fantastische manier om het team te erkennen voor hun harde werk. Ga je niet met een trofee naar huis; meedoen laat wel zien dat je het werk van je team op prijs stelt. Andersom ontstaat er natuurlijk ook (meer) trots onder de collega’s. 

Meer bekendheid

Dit spreekt voor zich; meedoen aan een awardshow creëert bekendheid voor je bedrijf. De kans is groot dat de nominatie – of misschien wel winst – door relevante media wordt opgepakt. Mooi meegenomen, toch?

Netwerkvoordeel

De jury, andere genomineerden en/of andere professionals uit het vak, het is een waardevolle uitbreiding op je netwerk. Of ze nou op dit moment of juist later van toegevoegde waarde zijn voor je onderneming; de ingang is er, want het eerste contact is gelegd.

Noordelijke awards

Awards schieten als paddenstoelen uit de grond, maar welke sluit aan bij jouw bedrijf? Wij hebben enkele Noordelijke awards voor je op een rij gezet, maar er zijn er nog veel meer.

 

De prijs voor jonge en succesvolle noordelijke ondernemers. In 2018 waren wijzelf genomineerd. Erg trots zijn we op de mooie nominatie. Geen winst, wel zichtbaarheid.

 

Prijs voor een toonaangevend bedrijf in Stad of Ommeland.

 

  • De HET (voorheen De Leeuwarder Ondernemersprijs)

Award voor heel (zowel start-ups als ervaren bedrijven) ondernemend Leeuwarden.

 

Dé competitie voor studentondernemers in Noord-Nederland.

 

Nou, waar wacht je nog op? Onthoud goed: meedoen (lees: verbeteren) is belangrijker dan winnen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.