Biblionet Groningen en Groninger Forum

Symposium ‘Samen werken aan geletterdheid’

Maar liefst 1 op 9 mensen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Ook in de provincie en de stad Groningen is er sprake van laaggeletterdheid. Om geletterdheid te bevorderen en te stimuleren, is het belangrijk dat de overheid en culturele instanties de krachten bundelen. Daarom hebben Biblionet Groningen en het Groninger Forum samen het symposium ‘Samen werken aan geletterdheid’ georganiseerd, in en om Bibliotheek Veendam. Vanuit De Goede Gastvrouw hebben wij meegeholpen met het realiseren van dit symposium.

Doelstelling

Betrokken partijen bij elkaar brengen en inspireren om meer samen te werken voor de bevordering van geletterdheid in de provincie Groningen.

Contactmomenten

Het concept was al bekend, waarna wij Biblionet Groningen en het Groninger Forum ondersteunden in de realisatie van dit mooie en waardevolle contactmoment. Zo hebben we kunnen ontzorgen in de voorbereiding en op de dag zelf. We hebben alle betrokken partijen voorbereid en begeleid.

Events

Pers

Communities

Team

Resultaat

De gasten zijn bijgepraat over diverse projecten en methodes.

Het maatschappelijke doel, het stimuleren en bevorderen van geletterdheid, werd bespreekbaar gemaakt (met als uiteindelijk doel natuurlijk om deze ook daadwerkelijk samen te bereiken).

Ontzorgen van de communicatieafdeling van Biblionet Groningen en het Groninger Forum.

Wil je dit ook?

Gonny Apol, senior adviseur Biblionet Groningen

Wat vonden ze ervan

“De Goede Gastvrouw is betrokken, denkt mee, houdt het overzicht en neemt daardoor heel veel werk uit handen. De contacten met de keynote speakers, opbouw en inrichting van de locatie, uitnodigingen, catering/bloemen etc. Kortom: alle randvoorwaarden om dit symposium goed te laten verlopen waren perfect door hen geregeld.”