Inspiratie

Vier gratis apps om je foto’s mee te bewerken op je smartphone

Anno 2019 is de gemiddelde Instagram-gebruiker er niet vies van: filtertje hier, filtertje daar. Hoewel wij groot voorstander zijn van het geven van een realistisch beeld van de werkelijkheid, zien wij zeker voordelen in het bewerken van foto’s. Een foto die gemaakt is in mooi daglicht ziet er op het eerste oog al best oké uit, maar dat kleine beetje nabewerking maakt vaak nét dat verschil. Maar, welke gratis (!) apps gebruik je daarvoor? Daar komen wij om de hoek kijken.

Maar, waarom dan?

Door het bewerken van foto’s, zien ze er vaak net wat aantrekkelijker uit. Bovendien geef je er als persoon of bedrijf je eigen touch aan. Enne, het is veel makkelijker dan je waarschijnlijk denkt…

Gratis en voor niets

Hieronder delen we onze favoriete gratis (!) apps om foto’s mee te bewerken. Écht gratis, geen addertjes onder het gras dus.

1. VSCO

Met stip op nummer één: VSCO! Makkelijk in gebruik, veel mooie filters én bewerkingsopties. Hoewel de meeste filters gratis zijn, kan je voor een paar euro ook nog andere filterpakketten aanschaffen. Bovendien dient de app met haar VSCO community ook als inspiratieplatform. Hier kun je foto’s delen, maar ook inspiratie opdoen van andere VSCO gebruikers. 

App Store | Google Play

2. Snapseed

Heeft niet zo veel kleurenfilters, maar wel een heleboel andere functies. Is het licht op een deel van je foto wat weggevallen of staat iemand volledig in de schaduw? Geen probleem, Snapseed lost het op. Dat geldt ook voor het verbeteren van kleuren, structuren en de kwaliteit. 

App Store | Google Play

blog_apps_fotobewerking

3. Lightroom

De desktopversie van het Adobe-programma ‘Lightroom’ (speciaal ontwikkeld voor fotografen) kost normaal gesproken aardig wat geld, maar de app is he-le-maal gratis. Is dat even mooi meegenomen! Lightroom biedt je toegang tot bijna alle tools (denk aan belichting, contrast etc.), maar daarmee onderscheidt de app zich niet van andere apps. Wat het vooral interessant maakt, is dat je je eigen presets (voorinstellingen) makkelijk opslaat – en dus vaker kan gebruiken. Zo hoef je niet steeds te zoeken welke tools of filters je eerder gebruikte.  

App Store | Google Play

4 Pixlr

Gemakkelijk en overzichtelijk,  dat is Pixlr. De app heeft alle basisfunctionaliteiten voor het bewerken van foto’s, zoals: kleur- en lichtfuncties, het weg kunnen werken van vlekjes en het gebruik van van stickers en overlays. Niets is te gek! Ook kan je foto’s in elkaar verwerken om een ‘double exposure’ te creëren.

App Store | Google Play

Wat vertel je nog meer?

Nu kun je jouw foto’s bewerken en klaarmaken voor je social berichtjes. Maar wat vertel je nog meer? Heb je al een contentstrategie en een contentkalender? We helpen je graag om deze op te zetten zodat je gedegen bezig kunt met jouw content.

We helpen je graag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.