Inspiratie

Zes super handige event tools

Ontdek welke tools je voor, tijdens en na jouw event in kunt zetten om het tot een succes te maken. We kunnen wel tientallen op een rij zetten, maar dan zitten we hier volgende week nog. Daarom delen we met jou de zes tools waarvan wij denken dat ze zeker van meerwaarde zijn voor, tijdens of na je event.

Vooraf

Events plannen met Asana

Een geslaagd event organiseren valt of staat met een goede planning en een duidelijke taakverdeling. Wij zweren bij Asana als tool voor het plannen van een event. Voor alle betrokken teamleden is overzichtelijk wie waarvoor verantwoordelijk is. Asana biedt een duidelijk overzicht van alle taken die je hebt aangemaakt en de bijbehorende deadlines. Ook kun je via deze tool eenvoudig communiceren met je collega-organisatoren.

Gasten uitnodigen met InvitesYou 

De planning staat en je hebt een gestructureerde planning. Maar, hoe bereik je je gasten? Met de handige tool InvitesYou maak je eenvoudig een persoonlijke uitnodiging die je kunt delen op je eigen manier. Handig als een deel van de doelgroep goed bereikbaar is via e-mail, en een ander deel juist via WhatsApp. Je krijgt namelijk een unieke link die je kunt delen op je eigen manier. In een oogopslag zie je wie er wel en wie er niet komt. Het enige wat je gasten hoeven te doen is zich aanmelden met een klik op de knop.

Tijdens

Een creatief aandenken met AIR Graffiti Wall

Photobooths zijn bijna altijd een succes op je event, maar wees eerlijk, inmiddels kennen we die nu wel. AIR Graffiti Wall maakt het mogelijk om digitale kunstwerken te creëren. Met een virtuele spuitbus bewerk je de zojuist gemaakte foto tot een kunstige creatie. Je gasten gaan naar huis met een unieke, zelf bewerkte foto als herinnering. Oja, de foto is ook nog eens te customizen naar de huisstijl van jouw event. Zo blijf je ook in de weken na het event top of mind bij je gasten.

AIR Graffiti WALL

Op een leuke manier netwerken

Iets wat vaak terugkomt tijdens telefoontjes met respondenten voorafgaand aan een event, is dat gasten behoefte hebben aan het leggen van relevante contacten en het delen van ervaringen tijdens een event. Het ‘Deel je ervaringen’-netwerkspel van Yes! We Connect helpt je gasten om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan. Gasten helpen elkaar verder door kennis, contacten en ervaringen te delen. Binnen 30 minuten wisselen 10 personen 90 ervaringen (vraag en antwoord)  met elkaar uit. Hierdoor gaat iedereen naar huis met een concreet resultaat en kan vervolgens meteen aan de slag. Lees meer over hoe we deze tool hebben ingezet bij het ‘Maar, hoe dan’-seminar van iWink.

Seminar 'Maar hoe dan' | iWink

Na

Eventregistratie: een live magazine

Verras je gasten met iets anders dan een foto- of videoverslag. Wist je dat je een live magazine kunt laten maken dat tijdens je event wordt geschreven en indien wenselijk zelfs aan het einde van de dag gepubliceerd kan worden? Nodig het team van Live Magazine uit op je event en zij zorgen voor de rest. Ook als het event is afgelopen kun je het magazine nog goed inzetten. Bijvoorbeeld als relatiegeschenk, of in je employer branding.

Hebben we je door bovenstaande tips geïnspireerd en wil je iets organiseren? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan eerst even onze blog: ik wil ‘iets’ organiseren, waar begin ik

Uiteraard helpen we je graag om een succesvol evenement te organiseren. Heb je alleen een tof concept nodig omdat je de realisatie zelf kunt doen? Ook dat kan! Wees welkom en neem contact met ons op. 

We helpen je graag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.